Na Skupštini NS/FS BiH održanoj 16. 03. 2021. Vico Zeljković je izabran za predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, saopšteno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Tim povodom u njegovu kancelariju ovih dana pristižu brojne čestitke.

Među onima koji su poželjeli uspjeh u radu Vici Zeljkoviću su i Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e kao i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e.

“Dragi predsjedniče, želio bih vam čestitati na izboru na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza BiH u četverogodišnjem mandatu, kao i vašim potpredsjednicima i članovima Izvršnog odbora koji su izabrani zajedno sa vama. Vrata FIFA-e su vam uvijek otvorena ukoliko želite razgovarati o našem sportu, njegovom razvoju i promociji fudbalskih vrijednosti.“, naveo je između ostalog Infantino u svojoj poruci.

„Sada vodite jednu posebnu fudbalsku federaciju koja puno obećava.Sigurno znate koju vitalnu važnost ima ta uloga i šta sve fudbal može uraditi za zemlju, zajednicu, škole i svakog pojedinca. Ohrabrujem vas da na svom putu mladost i strast prema fudbalu usmjerite na njegov razvoj“, kaže se u čestitci koju je uputio Čeferin.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković se iskreno zahvaljuje svima koji su mu poslali čestitke i posebno naglašava:

„Sve što budemo radili, moji saradnici i ja, biće u interesu razvoja i unapređenja svih segmenata fudbala u BiH. To nije moguće postići bez predanog rada svakog pojedinca. Ciljeve smo visoko postavili, i oni koji žele zajedno sa nama da učestvuju u kreiranju bolje i ljepše fudbalske budućnosti su dobrodošli.“

(Reprezentacija.ba)