Vico Zeljković je danas izabran za novog predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Zeljković se zahvalio svim delegatima koji su glasali za njega te najavio velike stvari u budućnosti.

“Zahvaljujem se svim delegatima Skupštine. Ovo je velika čast, ali i istovremeno velika obaveza za mene. Danas smo pokazali da imamo jedinstvo dva Saveza – Fudbalskog saveza RS i Fudbalskog saveza Federacije BiH. Hvala i Thierryju Favreu (šef Odjela za razvoj nacionalnih asocijacija UEFA) što je došao na sjednicu Generalne skupštine. Fudbalski savez BiH duguje veliku zahvalnost FIFA-i i UEFA-i koji su svojom podrškom značajno pomogli da prebrodimo krizu izazvanu korona virusom. Nastojat ćemo u budućnosti da učvrstimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. Također, želimo da pojačamo saradnju i sa regionalnim fudbalskim savezima”, kazao je Zeljković.

Novi predsjednik FS BiH se nada da će BiH ponovo igrati na nekom velikom takmičenju, ali je najavio i uvođenje VAR-a u Premijer ligi BiH te gradnu nacionalnog staidona.

“Želja nam je da nakon dugo vremena opet igramo na velikoj fudbalskoj smotri. Imamo kvalitetnu reprezentaciju i siguran sam da to možemo ostvariti. Učinit ćemo sve da i naši klubovi napreduju. Radit ćemo na poboljšanju infrastrukture u svim sredinama, a plan nam je da napravimo 12 terena za premijerligaše sa najboljom travnatom podlogom. Imamo u planu da uvedemo VAR na utakmicama Premijer lige BiH kako bi obezbijedili dodatni integritet takmičenja. Insistirat ćemo na razvoju i unaprijeđenju ženskog nogometa i futsala. Radit ćemo na tome da BiH konačno ima nacionalni stadion. To je jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu. Zadataka i ciljeva je mnogo, ali mi smo spremni.”

(Reprezentacija.ba)