Ponedjeljak donosi dvije preostale utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar će na svojoj Grbavici, uz obilne sniježne padavine, od 17,00 sati dočekati gradske rivale Olimpic, dok će Borac u Banja Luci ugostiti Radnik iz Bijeljine.

Željo već četiri utakmice ne zna za pobjedu, tačnije u posljednja četiri meča imaju tri poraza i remi. U proljetnom dijelu prvenstva remizirali su kući sa Sarajevom i izgubili od Tuzle u gostima. Uz to su izgubili i u Kupu od Tuzle.

Olimpic je u posljednjem kolu savladao Slobodu, a danas bi im dobar rezultat, uz poraz Radnika u Banja Luci uveliko povećao šanse za opstanak.

Ipak, prema kladionicama je Željezničar veliki favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu Željezničara jutro uoči utakmice daje kvotu 1.45. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Utakmicu Željo – Olimpic prenosi Moja TV.

Borac će Radnik ugostiti od 19,05 sati.

I u Banja Luci će snijeg otežati odigravanje utakmice.

U Borcu protiv Radnika ne smiju ni razmišljati o bilo čemu osim o pobjedi žele li ostati u utrci za eventualan plasman u Europa Ligu. Sa druge strane svaki bod Radniku značio bi sigurniju poziciju za opstanak u Premijer ligi.

Banjalučani su favoriti i prema kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu Borca nudi kvotu 1.43. Ostale kvote sa utakmice Borac – Radnik možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)