Benjamin Burić nakon pobjede nad Austrijom: Došla je nova energija u ekipu

Burić je u pobjedi BiH nad Austrijom imao devet odbrana

Benjamin Burić nakon pobjede nad Austrijom: Došla je nova energija u ekipu
Foto: EST Handball

Benjamin Burić je imao devet odbrana u važnoj pobjedi BiH nad Austrijom od 27:21 u susretu četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za EURO.

BiH je tako stigla do druge pobjede u kvalifikacijama i ostala u igri za plasman na prvenstvo, a Burić smatra da je večeras presudila odlična odbrana našeg tima.

“Odbranu smo odigrali sjajno. Došla je nova energija u ekipu. I sa devet odbrana se može dobiti selekcija poput Austrije. Čestitam momcima. Nadam se da ćemo u maju igrati pred publikom, jer je i večeras bilo lijepo igrati pred 20-25 ljudi”, kazao je Benjamin nakon susreta za BHRT1 i prokomentarisao dvije sjajne odbrane njegovog reprezentativnog kolege Adija Ahmetaševića:

“Adi je vrhunski golman. Drago mi je što dolaze mladi golmani. Odlično se slažemo i sjajan smo tandem. Čestitam mu na potpisu ugovora sa Wislom, jer je bio sjajan u Španiji. Samo da nas zdravlje posluži, pa da branimo još 10-15 godina.”

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Elvir
14.03.2021. 21:33

pobjeda u Gratzu i sve je jasno Euro kakvo kalkuiranje njemacka treca ekipa bod protiv Austrije od tog nema nista kad smo god kombinovali nigdje nismo zavrsili samo hrabro ko i danas ipobjedjujemo sigurno NAPRJED ZMAJEVI

Jasna
16.03.2021. 23:11

BiH naprijed. Samo pobjeda. Mi to možemo, uz vas je cijela Bih. Zajedno. Sretno momci, sretno Bih. Jedna nam i jedina zemljo naša.

Anonymous
18.03.2021. 18:50

Protiv Njemačke se boriti, dati sve od sebe, pa šta bude! Isto protiv Austrije – i pobijediti. Uz maksimalno zalaganje i pametnu igru – MI TO MOŽEMO!!!