Selektor naše fudbalske selekcije Ivajlo Petev konačno je dobio saradnike u stručnom štabu.

Fudbalski savez BiH je prije nekoliko dana zvanično potvrdio da će Petevu asistirati pomoćni treneri Elvir Rahimić i Slaven Musa, trener golmana Adi Adilović te kondicioni trener Almir Seferović.

U nastavku vam predstavljamo stručni štab Ivajla Peteva.

Foto: Reprezentacija.ba

Elvir Rahimić (44) će po drugi put biti član stručnog štaba Zmajeva. Nekadašnji bh. reprezentativac je bio pomoćnik Roberta Prosinečkog od januara 2018. do novembra 2019. godine.

Rahimić je dugi niz godina u akademiji moskovskog CSKA, gdje je i proveo najveći dio svoje fudbalske karijere. Bivši Zmaj je sa CSKA kao igrač osvojio čak 17 trofeja. Elvir je za našu A selekciju odigrao ukupno 40 utamica.

Slaven Musa (49) je aktuelni selektor U19 BiH, a već je bio član stručnog štaba prethodnog selektora Dušana Bajevića. Musa je januara 2020. godine selektor U19 BiH, dok je u Premijer ligi BiH vodio veliki broj klubova.

Trenirao je Branitelj iz Mostara, GOŠK iz Gabele, mostarski Zrinjski, Široki Brijeg, Vitez i zenički Čelik. Sa Širokim Brijegom je u sezoni 2012. / 2013. osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Almir Seferović sa Gokhanom Inlerom, nekadašnjim kapitenom Švicarske

Almir Seferović (44) će biti kondicioni trener i jedino je novo ime. Seferović ima mnogo iskustva i do sada je radio u pet različitih država.

Kao kondicioni trener je bio član stručnih štabova sarajevskog Olimpika, sirijskog Al-Ittihada, reprezentacije Tadžikistana, Sarajeva, tuzlanske Slobode, Željezničara, kineskog Dailan Transcedencea, zeničkog Čelika, a zadnji angažman je imao u turskom klubu Adana Demirspor.

Seferović je upravo u Adani sarađivao i sa Gokhanom Inlerom, nekadašnjim kapitenom Švicarske i bivšim igračem Napolija te Leicestera.

Inače, Seferović je u Željezničaru radio sa Slavkom Petrovićem, dok je u Sarajevu bio u vrijeme kada su tim sa Koševa trenirali Husref Musemić, Meho Kodro te Robert Jarni.

Adi Adilović (38) je trenutno trener golmana FK Sarajevo, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine i je najmlađi član stručnog štaba A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo da je Adilović u novembru prošle godine prijavljen za trećeg golmana Zmajeva u duelu Lige Nacija protiv Holandije. Tada je mijenjao povrijeđenog Jasmina Burića, a razlog je bio taj što prema UEFA protokolu svaka reprezentacija mora imati u zapisniku tri golmana.

U igračkoj karijeri nastupao je za sarajevski Željezničar, Hrvatski Dragovoljac, Travnik, tuzlansku Sloobdu, slovenačke klubove Interblock i Goricu, zatim za Olimpik, Sarajevo, grčki Panthrakikos i zenički Čelik.

(Reprezentacija.ba)