VIDEO/ Supertalentovana Lana Pudar oborila državni rekord i kvalifikovala se za Olimpijske igre

Sjajan nastup 15-godišnje Lane Pudar

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Supertalentovana Lana Pudar (15) večeras je na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu isplivala olimpijsku “A” normu.

Lana je u trci na 100 metara delfin osvojila prvo mjesto sa vremenom od 57:37 sekundi, oborila državni rekord BiH i tako se kvalifikovala na Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Tokiju.

Dosadašnji državni rekord držala je Amina Kajtaz.

Mlada članica Plivačkog kluba Orka iz Mostara ima više od 500 osvojenih medalja, 40 pehara i više od 100 državnih rekorda u plivanju, a 2020. godine je proglašena za najprespektivniju mladu sportistikinju Bosne i Hercegovine.

Inače, Lana je kćerka Velibora Pudara, nekadašnjeg golmana mostarskog Veleža.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Denis
12.03.2021. 22:56

Svaka cast

Mirso
12.03.2021. 23:18

Ma bravo djevojcice…ti si ponos nase drzave i ako drzava ne bude imala sluha za ovakav vanserijski talenat e onda stvarno neka svi stide i neka se smatraju odgovornoma sto su ovakvom talentu uskratili razvoj i napredak u karijeri.Ako ista nasa podrska znaci u tom slucaju bicemo sretni i pozeliti Lani svu srecu ovog svijeta i da je povrede zaobidju…samo naprijed i samo jako dijamantu nas