Danas su na programu četiri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

S obzirom da se u ovoj fazi igra samo jedan duel, večeras ćemo saznati sve polufinaliste najmasovnijeg takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Tuzla City – Željezničar (14,00 sati)

Ekipa Tuzle je u subotu u ligaškom susretu pobijedila Želju sa 2:0, a danas će ova dva tima igrati utakmicu za plasman u polufinale Kupa BiH. Sigurno da Željo ima dodatni motiv da revanšira za neočekivani poraz, ali i Tuzla vidi svoju šansu i nada se novoj pobjedi.

Željezničar je bez obzira na nedavni poraz ipak favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.55 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote sa ove utakmice pogledajte ovdje.

Tuzla i Željezničar su do sada odigrali sedam međusobnih susreta, a samo j jednom bilo neriješeno. Željezničar je ostvario četiri pobjede, dok je Tuzla slavila dva puta.

Zanimljivo da je u zadnja tri međusobna meča ova dva tima pobjeđivao domaćin. Spomenimo da će Željo danas biti jači za tri igrača i to Šabanadžovića, Ikića i Blaževića. Na njih trojicu Amar Osim nije mogao računati prije nekoliko dana u Tuzli.

Klis Buturović Polje – Zvijezda 09 (14,00 sati)

Jedina dva kluba koja nisu iz najvišeg ranga bh. fudbala odmjerit će snage u četvrtfinalu. Klis, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH Jug (treći rang takmičenja) na svom terenu će igrati protiv Zvijezde 09, koja je u Prvoj ligi RS (drugi rang takmičenja).

Zvijezda je veliki favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu Zvijezde daje kvotu 1.65.

Klis je u sezoni 2018. / 2019. napravio historijski rezultat plasmanom u četvrtfinale Kupa, a ove sezone je ponovo stigao do iste faze takmičenja. S druge strane, Zvijezda je u sezoni 2017. / 2018. igrala polufinale Kupa BiH protiv Krupe.

Široki Brijeg – Borac Banja Luka (16,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Širokog i Borca će odigrati još jedan interesantan duel u okviru četvrtfinala Kupa BiH. Oba tima su za vikend igrala mečeve u Premijer ligi BiH i nisu se proslavila. Široki je u posljednjim minutama ostao bez tri boda na gostovanju kod Krupe, dok je Borac poražen u Mostaru od Veleža.

Domaći su uzdaju u tradiciju, s obzirom da na zadnjih šest susreta nisu izgubili od Borca. Tri puta su pobijedili, dok su tri utakmice okončane neriješenim rezultatom.

Sarajevo – Zrinjski (18,30 sati, Arena Sport)

Sarajevo i Zrinjski će odigrati drugi međusobni meč u pet dana. Ove dvije ekipe su u subotu igrale utakmicu 21. kola Premijer lige BiH, a Zrinjski je na Koševu slavio sa 1:0. Bio je to prvi poraz Sarajeva u tekućoj sezoni.

Sarajevo je ipak danas favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan utakmice na pobjedu Sarajeva nudi kvotu 2.15. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

U sezoni 2018. / 2019. Sarajevo i Zrinjski su igrali dvomeč u četvrtfinalu Kupa BiH te je Sarajevo bilo bolje u oba susreta sa po 1:0.

Interesantno da su posljednje četiri utakmice na Koševu između večerašnjih protivnika okončane identičnim rezultatom 1:0. Sarajevo je dva puta pobijedilo, a dva puta je slavio i Zrinjski.

Sarajevu će u odnosu na subotnji susret nedostajati povrijeđeni Ikić, ali se se u tim nakon odrađenih suspenzija vraćaju Miličević i Hebibović. Zrinjskom će nedostajati suspendovani Magdić i povrijeđeni Todorović, međutim za utakmicu konkurišu oporavljeni Filipović te novo pojačanje Pušić.

(Reprezentacija.ba)