Gradimir Crnogorac od danas zvanično više nije šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, saopšteno je na zvaničnoj stranici FK Sloboda.

Na podnošenje ostavke naš dojučerašnji trener se odlučio nakon serije slabih rezultata na otvaranju proljetne polusezone M-Tel Premijer lige BiH.

„Smatram da je u ovom trenutku najbolje za Klub – i za tim – da podnesem ostavku, jer Sloboda je ispred ličnih interesa, ispred svega. Odlazim podigunute glave, dali smo sve od sebe i smatram da smo radili dobro i profesionalno od prvog do zadnjeg dana u Klubu. Smatram da Sloboda ima perspektivan tim i nadam se da će se sadašnja politika promovisanja naših mladih nastaviti. Želim još jednom da se zahvalim Upravi na pokazanom povjerenju i podršci. Slobodi naravno želim sve najbolje u nastavku prvenstva, to će uvijek biti moj klub. Odlazim teška srca, ali nadam se da će moj odlazak imati pozitivan efekat. Novom šefu stručnog štaba želim sve najbolje i naravno pružam punu podršku.“, poručio je Crnogorac.

Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda, zahvalio se Gradimiru Crnogorcu i njegovom pomoćniku Nedimu Omeroviću na svemu što su do sada učinili za Klub:

„Ovim putem želim da se lično, kao i ispred Uprave, zahvalim Gradi i Nedimu na radu i požrtvovanosti. Jesenji dio sezone je odrađen odlično, ali nažalost proljetni dio nije krenuo kako treba. Na ličnoj osnovi, žao mi je što nas napušta tim stručnjaka koji je stasao u Slobodi i koji su i navijači Kluba, a ne samo uposelnici. Sama ta činjenica je i razlog što razumijemo ovaj potez, koji stavlja interes Kluba ispred ličnog. Gradi i Nedimu želimo uspjeh u sljedećem klubu, a naravno, uvijek ce biti dobrodošli u Slobodi.”, istakao je Šećerbegović.

(Reprezentacija.ba)