Ekipa Veleža je u petak u prvom susretu 21. kola Premijer lige BiH pobijedila Borac na svom terenu sa 2:0, a danas su na programu tri duela.

Sarajevo i Zrinjski igraju derbi kola, Tuzla City dočekuje Željezničar, a Krupa će na svom terenu pokušati doći do bodova protiv Širokog Brijega.

Tuzla City – Željezničar (14,00 sati, Moja TV)

Tuzla City će od 14,00 sati na stadionu Tušanj ugostiti Željezničar. Uoči ove utakmice Tuzla je sedma sa 30 bodova, dok je Željo drugi sa sedam bodova više.

Momčad Želje je blagi favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2,50 na trijumf gostiju iz Sarajeva. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Obje momčadi su u prethodnom kolu igrale gradske derbije. Tuzla je bila bolja od Slobode sa 2:0, a Željo je odigrao 0:0 protiv Sarajeva.

Ekipe Tuzle i Želje su do sada međusobno igrale šest utakmica. Tuzla je slavila samo jednom, jednom je bilo neriješeno, dok Željo ima četiri pobjede.

Krupa – Široki Brijeg (14,00 sati)

Fudbaleri Krupe će od 14,00 sati na svom terenu dočekati Široki Brijeg. Krupa je trenutno na diobi posljednje pozicije sa samo 13 bodova i u ovaj duel ulazi sa imperativom pobjede.

S druge strane, Široki je na diobi drugog mjesta sa 37 bodova i do kraja sezone će se boriti za pozicije koje vode u europska takmičenja.

Zanimljivo da je Krupa najslabiji domaćin u tekućoj sezoni i u 10 odigranih utakmica ima dvije pobjede, dva remija i čak šest poraza. Širokobriježani su na gostovanjima ove sezone ostvarili tri pobjede, tri remija te četiri poraza.

Sarajevo – Zrinjski (19,00 sati, Arena Sport1)

Derbi ovog kola od 19,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju Sarajevo i Zrinjski. Sarajevo je prvo na tabeli sa 46 bodova i jedino je bez poraza u aktuelnoj sezoni.

Zrinjski ima 11 bodova manje od Sarajeva i nalazi se na šestoj poziciji. Utakmice ova dva tima su gotovo uvijek bile zanimljive, a u prvom međusobnom meču u ovoj sezoni Sarajevo je u Mostaru pobijedilo sa 3:2.

Sarajevo je prema kladionicama favorit večeras. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1,62 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da večerašnji protivnici imaju najbolje odbrane u ligi. FK Sarajevo je primio samo 16 golova u 20 odigranih kola, a HŠK Zrinjski gol više.

(Reprezentacija.ba)