Večeras se od 19,00 sati u dvorani CNS Polivalenta u Bukureštu igra utakmica trećeg kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022 između futsal selekcija Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Naša selekcija je u prva dva kola pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 2:1 na svom terenu i Srbiju u gostima sa 4:2 te u večerašnji meč ulazi sa prve pozicije.

Utakmica će biti u direktnom prijenosu na kanalu Arena Sport 1, ali i na Youtube kanalu FRF TV i Facebook stranici Futsal Romania.

Rumuni imaju dva boda nakon dva odigrala kola i zanimljivo da su oba puta odigrali 2:2. U gostima su remizirali sa Sjevernom Makedonijom, a na domaćem terenu sa Srbijom.

„Marijo Aladžić i Mirko Hrkać su povrijeđeni i oni neće moći da nastupe protiv Rumunije. Problem nam predstavlja i udarac koji je Srđan Ivanković dobio u prošlom prvenstvenom kolu. On je trenirao smanjenim intenzitetom, ali nadamo se da će moći da nastupi sutra. Mi smo u prva dva kola odigrali izvanredno, ali to nas ne smije zavarati”, kazao je selektor Ivo Krezo pred ovaj meč i dodao:

“Rumunija je kvalitetna i iskusna ekipa koja iza sebe ima nekoliko nastupa na velikim takmičenjima. Najbolji igrači su im naturalizovani Brazilci i Portugalci. Međutim, mi smo se dobro pripremili. Analizirali smo protivnika i znamo šta nas čeka. Ne možemo reći da smo favoriti, ali se nadamo da možemo osvojiti nova tri boda.”

Osam prvoplasiranih selekcija ide direktno na EURO, kao i šest najboljih drugoplasiranih.

Sedma i osma drugoplasirana reprezentacija igrat će baraž i pobjednik će biti posljednji učesnik prvenstva.

(Reprezentacija.ba)