Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine će sutra u Bukureštu protiv Rumunije odigrati susret trećeg kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Bh. tim je u prethodna dva meča ostvario pobjede, protiv Sjeverne Makedonije u Zenici (2:1) i Srbije u Novom Sadu (4:2), dok je naš sutrašnji protivnik protiv istih ekipa ubilježio 2 remija.

Selektor Ivo Krezo sutra neće moći da računa na sve pozvane igrače:

„Marijo Aladžić i Mirko Hrkać su povrijeđeni i oni neće moći da nastupe protiv Rumunije. Problem nam predstavlja i udarac koji je Srđan Ivanković dobio u prošlom prvenstvenom kolu. On je trenirao smanjenim intenzitetom, ali nadamo se da će moći da nastupi sutra. Mi smo u prva dva kola odigrali izvanredno, ali to nas ne smije zavarati. Rumunija je kvalitetna i iskusna ekipa koja iza sebe ima nekoliko nastupa na velikim takmičenjima. Najbolji igrači su im naturalizovani Brazilci i Portugalci. Međutim, mi smo se dobro pripremili. Analizirali smo protivnika i znamo šta nas čeka. Ne možemo reći da smo favoriti, ali se nadamo da možemo osvojiti nova tri boda“, rekao je Krezo.

Meč će biti odigran u dvorani CNS Polivalenta u Bukureštu sa početkom u 19:00 sati.

(Reprezentacija.ba)