Danas su na programu dva susreta 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda i Tuzla City će odigrati gradski derbi, dok će Mladost u Doboju kod Kaknja ugostiti momčad Širokog Brijega.

Mladost DK – Široki Brijeg (13,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Mladosti će u Doboju kod Kaknja od 13,00 sati igrati protiv Širokog Brijega. Mladost u ovaj meč ulazi sa devetog mjesta, dok je Široki na šestoj poziciji.

Iako je Mladost u prvom međusobnom duelu ove dvije ekipe u tekućoj sezoni povela, Široki je na kraju slavio na svom terenu sa 2:1.

Gosti iz Širokog su favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.80 na pobjedu Širokog. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da je Mladost u zimskoj pauzi zadržala gotovo sve ključne igrače, dok je Široki ostao bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Sloboda – Tuzla City (13,30 sati, Moja TV)

Momčadi Slobode i Tuzla Cityja od 13,30 sati na stadionu Tušanj igraju gradski derbi u okviru 20. kola bh. šampionata. Zanimljivo da ova dva kluba dijeli samo jedna pozicija na tabeli, ali FK Tuzla City ima pet bodova više od Slobode.

Sloboda je blagi favorit u ovom derbiju. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.05 na trijumf Slobode. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Ekipa Slobode ove sezone kao domaćin ima skor od pet pobjeda, dva remija i dva poraza, dok je Tuzla u gostima ostvarila dva trijumfa, jedan remi i šest poraza.

Susret će biti specifičan i po tome što će na klupi Tuzle biti Husref Musemić, čovjek koji je prije nekoliko sezona trenirao upravo Slobodu.

Rezultati odigranih susreta 20. kola:

Radnik Bijeljina – Velež 0:0

Borac Banja Luka – Olimpik 2:0

Zrinjski – Krupa 1:0

Susret Željezničar – Sarajevo igra se 1. marta s početkom u 17,30 sati.

(Reprezentacija.ba)