KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH je danas u Rigi (Latvija) pobijedila GrÄku sa 84:69 i kolo prije kraja obezbijedila prvo mjesto u grupi H kvalifikacija za Eurobasket 2022.

Selektor Vedran Bosnić je nakon meÄa Äestitao svojim momcima na odliÄnoj igri.

“Prije svega želim da Äestitam mojim momcima jer su napravili nevjerovatan posao. Uspjeli smo zadržati GrÄku ispod 70 poena i pobijedili ih po prvi put u historiji u zvaniÄnim susretima i to je sjajno. Sjajna utakmica za nas. Kontrolisali smo veći dio susreta i bili bolji u svakoj Äetvrtini. Iako smo ranije osigrali Eurobasket, bili smo veoma motivisani”, kazao je Bosnić i dodao:

“Sedam godina nismo igrali na prvenstvu i kada sam tek preuzeo selekciju bio sam motivisan da napravim sve Å¡to je u mojoj moći kako bih usrećio narod u svojoj domovini. NaÅ¡a grupa je jedna od najtežih u kvalifikacijama, ali momci su obavili odliÄan posao.”

John Daniel Roberson

John Daniel Roberson, naturalizovani Amerikanac, je istakao da je ovo jedan od najvećih uspjeha u njegovoj karijeri.

“Bila je ovo sjajna utakmica. Mislim da smo odigrali veoma dobru odbranu, pomagali jedni drugima i dijelili loptu u napadu. Za mene je Äast biti dio ovoga, igrati za BiH sa ovim nevjerovatnim momcima. Ovo je definitivno jedan od najvećih uspjeha u mojoj karijeri.”

Eurobasket 2022 igrat će se u ÄŒeÅ¡koj, Gruziji, Italiji i NjemaÄkoj.

(Reprezentacija.ba)