Zvezda je jučer sjajno remizirala protiv Milana na svom terenu, ali ispred ovog sjajnog rezultata Beograđana u svijet je otišla vijest o vrijeđanju Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi.

Glas nekolicine neodgovornih pojedinaca sa pozivnicama kluba napravio je veliki skandal, iako je cijela utakmica protekla u fer ambijentu.

“Kada je ovako prazan stadion, sve se čuje. Čuje se svaka riječ trenera, čuju se ljudi iz lože.” poručio je naš Rade Krunić između ostalog u izjavi nakon utakmice.

Krunić koji je odigrao 90 minuta za Milan kaže da su razočarani rezultatom.

“Naravno da smo razočarani rezultatom jer smo imali prednost i igrača više. Zvezda je pokazala da je dobar tim koji je pokazao zube i pokazao zašto je tu gdje jeste. Očekivali smo ovakvog protivnika večeras, ali možda u drugoj formaciji. Shvatili su da se malo mučimo kada igramo protiv rivala koji izađu visoko i agresivno i to im je donijelo rezultat.” rekao je Krunić i zaključio racionalno:

“Mi imamo dva gola u gostima i u revanšu želimo izboriti plasman dalje”.

Ekipe Crvene Zvezde i Milana su večeras u Beogradu u prvom meču 1/16 finala Europa Lige odigrale 2:2.

Gosti iz Milana su poveli autogolom Pankova u 42. minuti, da bi Kanga u 52. minuti iz penala zabio za 1:1. Desetak minuta kasnije dosuđen je penal za Milan, a siguran realizator bio je Hernandez i ponovo doveo Milan u vodstvo.

Zvezda je od 77. minute igrala bez isključenog Rodića, ali je u 93. minuti golom Pavkova uspjela poravnati i izbijeći poraz.

Revanš utakmica igra se naredni četvrtak.

(Reprezentacija.ba)