Novi zimski spektakl u kombinaciji sportova odbojke i stonog tenisa – Teqvoly Poli Winter Cup, održan je  13. februara 2021. godine na Jahorini i uz sjajnu atmosferu i odličnu igru privukao je veliki broj takmičara kao i drugih zanimljivih gostiju i učesnika.

Kao što je to slučaj bio i ranije, uz samu organizaciju ispoštovane su se sve epidemiološke mjere u skladu sa zakonom te protokolom za zaštitu i suzbijanje širenja koronavirusa i s tim u vezi nije bilo nikakvih incidenata niti problema, što još jednom svakako velika društvena pobjeda.

Za drugo izdanje turniru na snijegu koji se igra na TEQ stolovima bilo je prijavljeno 12 ekipa. Što se tiče formata, prve četiri ekipe iz svake grupe su osigurale prolazak dalje, a svaki meč se igrao do 15 poena i na dva dobijena seta. Na kraju se upravo ova vrsta formata ispostavila kao pun pogodak.

Temperature koje su padale i do -21 stepen celzijusa nisu spriječile takmičare za prikazivanje zavidnog talenta, što je fantastičnu igru učinilo zabavu još boljom. U velikom finalu pobjedu i glavnu nagradu su odnijeli Adis Hadžiahmetović i Asija Džafić.

Svojim prisustvom i igrom kao specijalni gost događaj je upriličio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kojem je direktor ACAR Eventsa Adni Challenger uručio poseban poklon.

Direktor Olimpijskog Centra Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je zadovoljstvo što je turnir u ovome urbanom sportu organizovan baš na Jahorini te je izrazio nadu da će ovaj sport biti proglašen olimpijskom disciplinom u bližoj budućnosti, uvjerivši se u neizvjenost i atraktivnost koju igra u ovim uslovima nosi.

Organizatori i suorganizatori su izrazili veliko zadovoljstvo zbog uspjeha turnira koje su priredili na Jahorini te su izjavili da već rade punom parom na pripremi novih događaja za ljetnu sezonu širom Bosne i Hercegovine.

ACAR Events se ovim putem zahvaljuje suorganizatorima Olimpijski Centar Jahorina i svim sponzorima koji su podržali ovaj event, kao i takmičarima i publici koji su svojim prisustvom upriličili ovaj zimski spektakl.

(Reprezentacija.ba)