Barcelona i PSG večeras će od 21,00 sati otvoriti utakmice osmine finala Lige Šampiona.

Lista povrijeđenih igrača je prilično duga. U Barceloni se oporavio Pique ali ima male šanse da zaigra, a sigurno neće biti Fatija, Sergi Roberta, Coutinhna… U PSG-u neće računati na povrijeđene Neymara, Di Mariju, Dagbu, Bernata…

Barcelona je prema kladionicama favorit. Kladionica Mozzart za pobjedu Barcelone daje najveću kvotu na svijetu za ovaj tip – 2.15, a na pobjedu PSG-a 3.50. Ostale Mozzartove kvote za utakmice Lige Šampiona možete pogledati ovdje.

Dobra vijest je da se Miralem Pjanić (30) još u prošlom kolu La Lige oporavio od povrede stopala, te će konkurisati za večerašnji meč.

Ipak, iako je do sada u Ligi Šampiona igrao u prvih 11, protiv PSG-a će vjerovatno utakmicu početi na klupi, jer su ovo najavljeni sastavi:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Dest, Mingueza, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Pedri; Dembele, Messi, Griezmann.

PSG (4-2-3-1): Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Paredes, Gueye; Sarabia, Verratti, Mbappe; Icardi.

Otkada je PSG postao jednim od najbogatijih klubova današnjice sastali su se osam puta sa Barcelonom. Katalonci su slavili četiri puta, dva puta su slavili Parižani, a dva puta bilo je nerješeno. 2017. godine sastali su se u istoj ovoj etapi takmičenja. U prvom duelu PSG je sa 4:0 slavio u Parizu, da bi ih Barcelona sa 6:1 razbila u revanšu.

U drugom današnjem meču sastaju se Leipzig i Liverpool.

U narednim danima gledaćemo još duele:

Borussia M'Gladbach – Man. City
Lazio – Bayern
Atletico – Chelsea
Porto – Juventus
Sevilla – BVB
Atalanta – Real Madrid

(Reprezentacija.ba)