KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija u ponedjeljak je doputovala u Rigu, a jutros je obavila prvi trening uoÄi posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket.  

Najvažnija informacija je da su rezultati testiranja na COVID-19 potvrdili su da su svi igraÄi kao i ostali Älanovi reprezentacije negativni i da mogu slobodno trenirati i konkurisati za utakmicu.

NaÅ¡u reprezentaciju oÄekuju utakmice sa GrÄkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar). Podsjetimo, pobjedama protiv Bugarske i Latvije u Sarajevu, Zmajevi su osigurali plasman na Eurobasket.

“Nažalost, poslije Sejfića, u zadnja 24 sata smo ostali bez Matkovića, Talića i Buze, koji su u ovom kvalifikacijskom ‘prozoru’ trebali dobiti veću odgovornost. Povrede, odnosno bolest ih je sprijeÄila da budu sa nama. Koga nema, bez njega se mora i može”, kazao je Bosnić u javljanju za SCsport iz Rige.

U kadru su ostali sljedeći košarkaši: John Roberson, Sani Čampara, Muhamed Pašalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Tihomir Vranješ, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Ajdin Penava i Jure Zubac.

(Reprezentacija.ba)