Bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 25. mjesto u spustu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skinanju u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Naša reprezentativka je kroz cilj je prošlasa vremenom 1.37.13., a nakon utrke je izjavila da je zadovoljna osvojenim 25. mjestom.

“Zadovoljna sam nastupom i 25. mjesto je nešto što je bio jedan od naših ciljeva na ovom prvenstvu. Drago mi je što sam dostojno predstavila Bosnu i Hercegovinu u najzahtjevnijoj disciplini u alpskom skijanju. Vjerujem da ću u budućnosti imati i bolje rezutlate”, istakla je Muzaferija.

E”lvedina je budućnost našeg skijanja i njeno vrijeme tek dolazi. Odvezla je veoma dobru trku i dostojno predstavljala našu zemlju. U Ski savezu Bosne i Hercegovine ponosni smo na nju”, rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH, i dodala:

“Današnji spust u Cortini pokazatelj je da Bosna i Hercegovina ima veoma kvalitetnu skijašicu na međunarodnoj sceni i da će Muzaferija ubuduće igrati značajnu ulogu na najvažnijim takmičenjima, među najboljim skijašicama svijeta.”

Muzaferija je za a svjetskom prvakinjom Corinne Suter iz Švicarskekasnila 2,86 sekundi.

Drugo mjesto je osvojila Kira Weidle iz Njemačke, dok je treća bila Lara Gut-Behrami iz Švicarske.

(Reprezentacija.ba)