Selektor naše fudbalske selekcije Ivaylo Petev (45) večeras je u Turskoj uživo pratio meč četvrtfinala Kupa Turske između Konye i Bešiktaša, kako je danas i najavio portal Reprezentacija.ba.

Petev je prethodno boravio u Rimu, Barceloni i Istanbulu te je tako nastavio praksu praćenja aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca uoči kvalifikacija za SP 2022.

Što se tiče večerašnjeg susreta, Bešiktaš je na kraju izborio plasman u polufinale i to nakon boljeg izvođenja penala (duel u regularnih 90 minuta okončan rezultatom 1:1), a četiri bh. fudbalera su igrala u ovom duelu.

Ozyakup je u 13. minuti doveo Bešiktaš u prednost, da bi pet mintua kasnije Bardalci zabio za 1:1 i ispostaviće se postavio konačan rezultat.

Nakon 90 minuta igre uslijedila su dva produžetka po 15 minuta, zatim penali u kojima su bili uspješniji igrači Bešiktaša.

Amir Hadžiahmetović (23) je zamijenjen početkom drugog poluvremena u timu Konye zbog lakše povrede, dok je Deni Milošević (25) igrao do 76. minute, a umjesto njega u igru je ušao Amar Rahmanović (26)

Ibrahima Šehića (32) i Marina Aničića (30) nije bilo u domaćem timu zbog povreda.

U pobjedničkoj momčadi Bešiktaša do 65. minute nastupio je Ajdin Hasić (19).

Bešiktaš će u polufinalu igrati protiv Istanbul Basaskehira.

(Reprezentacija.ba)