Selektor Ivajlo Petev maksimalno koristi kratak rok do početka kvalifikacija kako bi što bolje pripremio prvu utakmicu protiv Finske 24. marta.

Petev će prije Finske reprezentaciju na okupljanju imati praktično samo dva dana, tako da je terenski rad praćenja i susreta sa igračima od velike važnosti.

Selektor je već bio u Rimu, Barceloni i Istanbulu, a danas je u Konyi gdje će gledati utakmicu turskog kupa između Konyaspora i Besiktasa saznaje Reprezentacija.ba.

U redovima domaćih konkurišu četiri naša reprezentativca Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Deni Milošević i odnedavno Amar Rahmanović. Za goste je od prve minute najavljen Ajdin Hasić.

Konyaspor i Bešiktaš utakmicu 1/4 finala kupa Turske od 18,45 sati.

Bešiktaš je favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu gostiju daje kvotu 2.17. Ostale kvote sa ove utakmice pogledajte ovdje.

Svjesni smo da će to biti teško, ali uz podršku medija, saveza, navijača, možemo vratiti samopouzdanje, ali i povjerenje javnosti. Sada, cilj je napraviti dobru atmosferu, a uz podršku svih nabrojanih, vjerujem da možemo uspjeti u tome, jer reprezentacija nam je svima bitna” poručio je Edin Džeko nakon prošlosedmičnog sastanka sa Petevom.

(Reprezentacija.ba)