Njemački Transfermarkt ažurirao je vrijednosti fudbalera na međunarodnom tržištu, a najveća vijest je povećanje cijene Ermedina Demirovića (22).

Napadač Freiburga sada vrijedi 10 miliona eura, te je time preskočio i Edina Džeku koji, prema ovoj stranici, trenutno košta osam miliona eura.

Ne ulazeći u raspravu da li Demirović uistinu vrijedi više od Džeke, njegova nova cijena zasluga je odličnih partija koje je ove sezone pokazao u Freiburgu.

U debitantskoj sezoni u Bundesligi brzo se nametnuo, gdje je iz prvog tima izbacio dugogodišnjeg standardnog napadača Freiburga.

Osim tri gola i sedam asistencija Demirović je njemačku javnost posebno zadivio svojim načinom igre, uz ogroman broj sprinteva, presinga na protivničke igrače, hrabre duel igre…

Upravo njegova česta pozicija u Freiburgu koja više liči na desno krilo nego na centarfora mogla bi biti nova snaga reprezentacije BiH. Slično onome što smo gledali sa Ibiševićem u Sušićevoj eri, ali još opasnije s obzirom na Demirovićeve pokretljivije karakteristike.

Nevjerovatno zvuči da Demirović još uvijek nema nastup za A reprezentaciju BiH, pa će selektor Ivajlo Petev to sigurno morati promijeniti, ali i što prije smisliti kako da mu nađe mjesto u prvih 11 reprezentacije.

Pored Demirovića, Petev će sigurno u narednim mečevima značajniju ulogu dati mladima Gojaku, Ahmedhodžiću, Hadžikaduniću, a uđe li u dobru formu u Sturm Grazu i Gazibegoviću koji igra na deficitarnoj poziciji desnog beka, a koji se već dokazao u mladim selekcijama BiH i u akademiji Red Bull Salzburga.

Ustale li se u seniorskoj konkurenciji na vrata reprezentacije sasvim sigurno će brzo zakucati i Ajdin Hasić, Amar Dedić, Vedad Radonja…

(Reprezentacija.ba)