Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zatražio je od nadležnih organa da se dozvoli prisustvo publike na utakmicama Premijer lige BiH, piše Dnevni Avaz.

– Ovim putem vam upućujemo molbu za odobrenje organizacije utakmica m:tel Premijer lige BiH, sa prisustvom gledalaca u proljetnom dijelu prvenstva, a koje počinje 27/28. 02.2021. godine.

Naime, do sada je odigrano 19 kola i jesenjem dijelu takmičarske sezone 2020/21 bez prisustva gledalaca i moramo istaći da su NFSBiH i klubovi poduzeli maksimalne mjere  i napore u organizaciji utakmica u skladu sa svim epidemološkim i zdravstvenim preporukama, te da utakmice na otvorenom nisu bile izvor širenja zaraze COVID-19 – poručili su iz NS BiH.

Kako su naglasili prisustvo gledalaca ima višestruki značaj.

– Obzirom na višestruki značaj prisustva gledalaca na utakmicama (prihodi od ulaznica promocija takamičenja, zainteresovanost sponzora, itd.) kao i ozbiljan pristup organizaciji od strane klubova i kontrole od NFSBiH, ovim putem vas molimo za gore navedeno odobrenje organizacije utakmice u skladu sa sljedećim uslovima:

– Ne bi bilo dozvljeno prisustvo gostujućih navijača.

– Gledaoci bi bili smješteni na tribinama sa sjedećim mjestima.

– Ukupan broj gledaoca na jednoj tribini bio bi 10% od kapaciteta te tribine.

– Svako sjedište na kojem je dozvoljeno sjedenje bi bilo označeno sa obaveznim razmakom između sjedišta (minimalno 2 prazne stolice između, te minimalno 2 prazna reda).

– Na stadionima bi bili otvoreni svi ulazi da se izbjegnu gužve.

– Ne bi bilo fizičkog kontakta među gledaocima.

– Poštivale bi se sve ostale epidemiološke mjere.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj saradnji i pomoći u vezi sa navedenim

S poštovanjem”, stoji u molbi, koja je poslana i na adresu Federalnog zavoda za Javno zdravstvo, prenosi Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)