Grupa sarajevskih novinara nazvala je Ivicu Osima (79) koji već mjesecima boravi u austrijskom Grazu.

Glavna tema bio je izbor novog selektora reprezentacije BiH, a od Osima su uspjeli dobiti njegove kandidate. Tačnije njih dvojicu.

“Reprezentaciju bih dao da vode Baždarević i Hadžibegić zajedno. Već imaju iskustvo na kormilu reprezentacije BiH, znaju gdje su griješili.” rekao je Osim prepričavaju prisutni.

“Možemo voditi reprezentaciju zajedno. Ja ću biti selektor, neka Faruk bude tehnički direktor” poručio je nedavno i sam Baždarević.

Ivicu Osima je javnost lažno prije tri godine optužila da je “naštimao” izbor na poziciju selektora sinu Amaru Osimu, no kasnije je izabran Robert Prosinečki.

Sada je poručio kako nije pravi trenutak za Amara na klupi BiH.

Ivica Osim nije učestvovao u izboru novog selektora BiH. Izmjenama Statuta FS BiH, osobama starijim od 75 godina onemogućen je aktivan rad u tijelima Saveza.

Iako su se iz FS BiH pravdali kako iza tih odluka stoji podrška FIFA i UEFA, očigledno se ne radi o pravoj istini. Dokaz je da u najvišem FIFA odboru sjedi Ivicin vršnjak.

Naime Francuz Noel Le Graet je kao i legendarni Švabo rođen 1941. godine, a u FIFA-inom odboru ima puno pravo rada i odlučivanja.

(Reprezentacija.ba)