FK Željezničar: Ne dozvoljavamo omalovažavanje lika i djela Ivice Osima

Željezničar oštro osudio pokušaje pojedinih medija da omalovažavaju počasnog predsjednika FK Željezničar


FK Željezničar: Ne dozvoljavamo omalovažavanje lika i djela Ivice Osima
Foto: Reprezentacija.ba

FK Željezničar je danas izdao saopštenje povodom pisanja pojedinih medija o tome treba li legendarni Ivica Osim dobiti svoju ulicu u Sarajevu.

Saopštenje FK Željezničar prenosimo vam u cijelosti.

“Fudbalski klub Željezničar oštro osuđuje pokušaje pojedinih medija da zbog političkih prepucavanja omalovažavaju najveću legendu bh. fudbala i počasnog predsjednika FK Željezničar, Ivicu Osima.

Ivica Osim je u svojoj bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio primjer istinskog sportiste i primjer poštene “radničke klase”. To dokazuju brojne hvalospjevke koje svakog dana možemo čuti i pročitati od najistaknutijih sportskih radnika bivše Jugoslavije, te brojne nagrade istinskih sportskih novinara koje je Ivica Osim zaradio igrajući i trenirajući fudbal.

Pisanja pojedinih medija, proizilazeći iz trenutnih političkih prepucavanja u Sarajevu, su besmisleni, a demantij i dodatno pojašnjenje o pomenutom slučaju nije ni potrebno pisati.

Ivica Osim je zaslužio najviše poštovanje svih Bosanaca i Hercegovaca, svoja djela pokazao je kad je bilo najbitnije, između ostalog 23. maja 1992. godine u Beogradu, a određenim novinarima je očigledno potrebno napomenuti šta se dešavalo 2011. godine s bh. fudbalom kada je Ivica Osim na čelu Komiteta za normalizaciju spasio fudbal u BiH od sigurnog gašenja.

FK Željezničar neće dozvoliti omalovažavanje lika i djela Ivice Osima, ali i imena najtrofejnijeg kluba u BiH, te će iskoristiti sve pravne mogućnosti da zaštiti svoje interese i ne dozvoli da se ime Kluba i njegovih legendi koriste u svrhu političkih prepucavanja.

“Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga?”, navodi se u saopštenju kluba sa Grbavice.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Satko
05.02.2021. 17:11

To su sve napadi iz nogometnog saveza i neznalica koji su zauzeli pozicije u istom. Ovaj covjek kad je igrao i bio trener ovi iz saveza su bili golje i nisu znali sta je lopta.Dalje ruke od ovog covjeka.

Derim
05.02.2021. 21:47

To je članak iz magazina STAV – ogavan tekst potpisan inicijalima.

Guest
Reply to  Derim
06.02.2021. 10:31

Ovaj magazin STAV je toliko neobjektivan, ogavan, lazan i pljuju sve sto se ne poklapa sa misljenima SDA, fuj. Koriste se gorim metodama od komunista. Propaganda na najvisem, ustvari najnizem nivou. Cijelo vrijeme su se pioniri SDA borili protiv totalitaristickog rezima, a sada istim rezimom probaju vladati. Fuj!