Bosna i Hercegovina mogla bi u budućnosti dobiti nove zvijezde Juventusa i Rome, nakon što su Edin Džeko i Miralem Pjanić ostavili velike tragove u ovim klubovima.

U Juventusu već dvije godine igra Ervin Omić (18). Omić je prije dvije godine prešao u omladinski pogon Juventusa iz akademije Red Bull Salzburga.

U dvije godine je iz omladinskog pogona napredovao prvo u U17, a zatim i u U19 tim Juventusa. Riječ je o centralnom veznom igraču, koji je do sada igrao za sve odgovarajuće reprezentacije Austrije. Austrijski je državljanin, a zbog nepostojanja sporazuma o dvojnom državljanstvu između BiH i Austrije, procedura za njegovo dovođenje mogla bi biti nešto komplikovanija.

U Romu je nedavno stigao Benjamin Tahirović (17). Mladi napadač došao je iz Švedske, tačnije iz ekipe Vasalunda. Ranije je igrao za Djursholm. Već je obavio i nekoliko treninga sa prvim timom Rome.

Sam dolazak u Romu i Juventus često je bio prevelika stepenica za naše mlade igrače, koji su se gotovo uvijek do sada “gubili” negdje u prelasku u starije kategorije, no ove momke definitivno treba pratiti i držati na oku.

Pokaže li se opravdanim boriti za njihov nastup za Bosnu i Hercegovinu, nema sumnje kako će Zvjezdan Misimović ponovo uz pomoć administracije FS BiH napraviti pravi posao.

(Reprezentacija.ba)