Hidajet Hankić, potencijalni bh. reprezentativac, odlično brani na golu rumunskog Botosanija.

U posljednjih pet mečeva ostvarili su četiri pobjede i jedan poraz, uz gol razliku 10:4. Hankić je nakon pobjede nad Dinamom iz Bukurešta 24. januara bio uvršten i u tim kola rumunskog prvenstva.

Osim toga, u klubu mu je nedavno produžen ugovor, jer su ponude za angažman ovog 26-godišnjeg čuvara mreže stizale u klub. Stoga čelnici Botosanija nisu ništa željeli prepustiti slučaju.

”U posljednje vrijeme pružamo vrlo dobre partije. Borimo se da uđemo među prvih šest i igramo doigravanje. Cilj je plasman u evropska takmičenja, a trenutno smo peti i imamo dobre šanse da se domognemo play-offa”, istakao je Hankić za portal Reprezentacija.ba.

Golman koji je ”tiha patnja” klubova u Rumuniji kaže kako je nedavno produžio ugovor na 18 mjeseci.

”Pregovori su protekli na obostrano zadovoljstvo. Želim pomoći klubu da ostvari zacrtane ciljeve”, zaključio je Hankić.

Inače, Hidajet je rođen u Austriji i njegova priča počela je u Wolfsbergu gdje je prošao sve kategorije, a onda je karijeru nastavio u Akademiji Linza. Zatim je bio u ekipi Mlada Boleslav gdje je sa 19 godina debitovao u elitnom razredu češkog nogometa protiv Sparte iz Praga.

Potom se ponovo vratio u zemlju podno Alpa gdje je nastupao za Austria Salzburg i Blau Weiss Linz, da bi potpisao kasnije  za Wacker Innsbruck i poslije jedne sezone dobio je poziv da karijeru nastavi u Rumuniju. I kako se kasnije pokazalo – povukao pravi potez. Hankić je često naglašavao kako ima želju da brani za reprezentaciju BiH.

(Reprezentacija.ba)