Ženska košarkaška selekcija BiH danas od 12,30 sati u ruskom Orenburgu uz direktan TV prijenos na BHT1 igra meč petog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket 2021 protiv Švicarske.

Našim reprezentativkama potrebna je pobjeda kako bi se plasirale na prvenstvo po prvi put nakon 22 godine.

Selektor Goran Lojo u posljednje dvije utakmice (protiv Švicarske i Estonije) neće moći računati na naše dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao i Tamaru Kapor.

“Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice. Ali učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske, koja nas vodi na Eurobasket”, istakao je selektor Goran Lojo.

Gledajući kladionice BiH ima dobre šanse u ovom meču. Kvote sa ove utakmice u Kladionici Mozzart pogledajte ovdje.

Lojo za današnji susret računa na sljedeće košarkašice:

Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Matea Tavić, Milena Mišeljić, Sandra Azinović ,Courtney Hurt, Nataša Tomasović, Nikolina Delić te Dragana Domuzin.

BiH je trenutno na diobi prvog mjesta u grupi C zajedno sa Rusijom, a obje selekcije imaju skor od tri pobjede i jednog poraza.

Selekcija Švicarske je treća na tabeli sa dvije pobjede i dva poraza, a Orenburg je doputovla u podmlađenom sastavu, s obzirom da se većina igračica nije moglo odazvati zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

U prvom duelu odigranom u Sarajevu izabranice Gorana Loje su pobijedile Švicarsku sa 80:61.

(Reprezentacija.ba)