Potpredsjednik FS BiH Milorad Sofrenić govorio je o formiranju stručnog štaba Ivajla Peteva na predstavljanju novog selektora.

“Stručni štab će sačinjavati bh. treneri. U narednih 10-15 dana ostavljamo Ivajlu Petevu mogućnost da odabere sam koje želi. Mi ćemo ih potvrditi do naredne sjednice koja je planirana 15. februara”.

Selektor mlade reprezentacije BiH još uvijek nije izabran.

“Na narednom prvom sastanku, do 15. februara, ćemo izabrati novog U21 selektora BiH. Danas nam plan sjednice nije to dozvolio”

Novinare je zanimalo zašto se IO FS BiH odlučio baš za Peteva.

“Petev je između svih kandidata imao je najveće reference iza sebe. Time smo se vodili. Prethodni rad je uvijek putokaz za budućnost i tako sam se uvijek vodio u svim poslovima. Šta si do sada radio, da te imam za svog partnera ubuduće”

Zašto ste potrošili Sergeja Barbareza?

“Barbarez da je imao ikakvo trenersko iskustvo bio bi selektor. Ako on tako lako prelomi neke stvari neka se zapita da li je do nas ili do njega? Ne znam šta znači da je potrošen, ako smo mu ponudili tako dobru funkciju poput tehničkog direktora Saveza? U ovom poslu morate računati da ćete negdje biti prihvaćeni, negdje odbijeni”.

Da li su ciljevi postavljeni pred Peteva nerealni?

“Možda zvuči nerealno da od selektora tražimo plasman na SP 2022, ali u svakom poslu morate sebi dati veće ciljeve. Reprezentacija BiH mora u svakim kvalifikacijama imati za cilj plasman na to takmičenje”.

Elvedin Begić je saglasan za novog selektora.

“Elvedin Begić se nije pojavio na press konferenciji i to samo znači da fizički nije prisutan. Bio je saglasan sa svim, kako i u radu komisije za izbor selektora”.

(Reprezentacija.ba)