Sofrenić: Petev sebi bira štab, ali mora odabrati bh. trenere

Milorad Sofrenić govorio na predstavljaju novog selektora reprezentacije BiH

Sofrenić: Petev sebi bira štab, ali mora odabrati bh. trenere
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Potpredsjednik FS BiH Milorad Sofrenić govorio je o formiranju stručnog štaba Ivajla Peteva na predstavljanju novog selektora.

“Stručni štab će sačinjavati bh. treneri. U narednih 10-15 dana ostavljamo Ivajlu Petevu mogućnost da odabere sam koje želi. Mi ćemo ih potvrditi do naredne sjednice koja je planirana 15. februara”.

Selektor mlade reprezentacije BiH još uvijek nije izabran.

“Na narednom prvom sastanku, do 15. februara, ćemo izabrati novog U21 selektora BiH. Danas nam plan sjednice nije to dozvolio”

Novinare je zanimalo zašto se IO FS BiH odlučio baš za Peteva.

“Petev je između svih kandidata imao je najveće reference iza sebe. Time smo se vodili. Prethodni rad je uvijek putokaz za budućnost i tako sam se uvijek vodio u svim poslovima. Šta si do sada radio, da te imam za svog partnera ubuduće”

Zašto ste potrošili Sergeja Barbareza?

“Barbarez da je imao ikakvo trenersko iskustvo bio bi selektor. Ako on tako lako prelomi neke stvari neka se zapita da li je do nas ili do njega? Ne znam šta znači da je potrošen, ako smo mu ponudili tako dobru funkciju poput tehničkog direktora Saveza? U ovom poslu morate računati da ćete negdje biti prihvaćeni, negdje odbijeni”.

Da li su ciljevi postavljeni pred Peteva nerealni?

“Možda zvuči nerealno da od selektora tražimo plasman na SP 2022, ali u svakom poslu morate sebi dati veće ciljeve. Reprezentacija BiH mora u svakim kvalifikacijama imati za cilj plasman na to takmičenje”.

Elvedin Begić je saglasan za novog selektora.

“Elvedin Begić se nije pojavio na press konferenciji i to samo znači da fizički nije prisutan. Bio je saglasan sa svim, kako i u radu komisije za izbor selektora”.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

8 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
27.01.2021. 14:18

Kako nam je to bitno moraju biti bosanski pomoćnici.Pa vi ste mamlazi jedni najvećeg i najboljeg Bosanca odbili zbog vaših igri i spletki.Da Bog da vam se sjeme izdajničko zatralo.

Ivo
Reply to  Anonymous
27.01.2021. 18:26

To što će biti bosanski ne znači 2 muslimana. Biće 100% Srbin i Hrvat.

Anonymous
Reply to  Ivo
27.01.2021. 18:44

Pazi, mene ne interesira nacionalnost ili religija dok je čovjek koji radi taj posao stručan.Bosanac ne znači ni musliman, niti kršćanin.Eto, i sam Sergej nije musliman, već je Bosanac, i njih to boli, boli ih što je odbio Srbiju, da nije, bio bi trener.Ionako je sve otišlo u tri lijepe, zar je bitno ko će biti pomoćni trener i sve?Eno, kako ovaj mamlaz reče, najveću moguću funkciju ponudili su Sergeju, a on je kao ispao nefer prema njima.Koliko je bitna funkcija govori podatak da je niko nije obavljao već 5 godina.Helem, nek se svi kolektivno da izvines, nece dugo.

Debil
27.01.2021. 14:36

Vidi ovog glavonje. Glava mu je direktno sa gulasa.

Anonymous
27.01.2021. 15:55

GOVNO VELIKO KAO I DRUGI U SAVEZU MAFIJASI

Akrap Boziji
27.01.2021. 17:04

Gdje je ono Milorad branio

Denis
27.01.2021. 17:04

O hebem ti mater

Anonymous
27.01.2021. 19:29

Napolje djubrad