Senad Lulić: Možemo se boriti sa Ukrajinom, Finskom, Kazahstanom…

Senad Lulić za Dnevni Avaz govorio o povratku u reprezentaciju, ali i kvalifikacijama za SP 2022


Senad Lulić: Možemo se boriti sa Ukrajinom, Finskom, Kazahstanom…
Foto: Lazio

Senad Lulić (35) vratio se nakon gotovo godinu dana pauze koliko je pauzirao zbog povrede. Već je nastupio na dvije utakmice za Lazio. Dovoljno da se ponovo pokrene priča o njegovom povratku u reprezentaciju BiH.

– Vjerujte mi, još ne razmišljam toliko unaprijed. U posljednje vrijeme, iskren da budem, nisam ni razmišljao o tim reprezentativnim utakmicama. Najbitnije mi je bilo da se vratim na teren, pa onda da igram. A šta će vrijeme donijeti, to ne znam. Ne znam, zaista… Pristao sam da se vratim i odigram taj baraž za Evropsko prvenstvo 2020. Htio sam ponovo biti tu i pomoći koliko mogu, ali je bilo kako je bilo… Sad je tu novi selektor, novi igrači. – govori za Dnevni Avaz Senad Lulić koji je u januaru 2020. pristao na povratak u reprezentaciju nakon čega se povrijedio.

Ipak, naš državni tim je u teškoj situaciji, pali smo u četvrtu jakosnu grupu, puno bure se diglo oko toga, ali i oko izbora novog selektora Ivaila Peteva… Ponovo će nam za put u bolje sutra trebati Vaše iskustvo.

– Dolazak u taj četvrti šešir je relativna stvar… OK, Francuska je veliki favorit naše grupe za Mundijal u Kataru, a smatram da mi imamo kvalitet da sa ovim drugim – Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, igramo ravnopravno i borimo za to drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. Normalo, tu ne pomaže samo iskustvo, ni moje, ni bilo koga drugog. Treba tu da se poslože sve stvari. No, ne bih volio da još pričamo o tim stvarima zato što je tu novi selektor, bit će vremena i za to. Svakom treba dati šansu, pa da vidimo gdje ćemo doći. Rezultati su najbitniji i jedino mjerilo. Što se tiče reprezentacije, vidjet ćemo… – zaključio je Lulić za Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Denis
25.01.2021. 22:20

Senade neodazivaj se kretenu petevu i posalji savez u 3pm

Nečko
Reply to  Denis
26.01.2021. 04:40

Na osnovu čega je Petev kreten? Pričaš gluposti o čovjeku a on još ni trening nije odradio sa reprezentacijom.

Anonymous
26.01.2021. 06:49

Savez napolje

Denis
26.01.2021. 11:39

Necko dragi kreten je jer je izabran od kretenskog saveza a mi da smo pravi sve bi to sprecili u srijedu u 14 sati al niko nema .uda ni raja ni novinari

Guest
26.01.2021. 12:06

Poceo sijediti Lula, ali je i sad igracina, biti toliko godina kapiten Lazija nije mala stvar!