Iza Anela Ahmedhodžića je sjajna sezona. Osim što je bio jedan od najstandardnijih u pohodu Malmöa na titulu, zvanični sajt Allsvenskan lige ga je proglasio i najboljim defanzivcem u prvenstvu i učinio ga ‘vrućom robom’ na nogometnom tržištu.

Posljednjih dana brojni klubovi se dovodi u vezu sa Ahmedhodžićevim imenom. Atalanta, Milan, PSV, Ajax, Chelsea…, svi bi oni rado u svojim redovima vidjeli 21-godišnjeg fudbalera, a i on sam je jasno dao do znanja da je spreman za novi izazov. Sada je samo pitanje da li će se pojaviti ponuda koja će zadovoljiti i Ahmedhodžića i Malmö za koji je ugovorom “vezan” do decembra 2023. godine.

Klupko bi se trebao odmodati već u narednim danima. Tako je za Reprezentacija.ba portal ispričao stariji Ahmedhodžić, Mirsad, koji je otkrio i kako su riješene sve nesuglasice sa sinom koje su punile medijske stupce.

“Malmö čeka sami kraj prijelaznog roka. Dosta je klubova zainteresovano, to nije tajna, a ni sam Anel ne želi da žuri. Gleda gdje mu je sigurnije, da se ne desi isto što i Miralemu Pjaniću u Barceloni. Mislim da će se sljedeće sedmice znati da li ostaje ili ide iz Švedske. Ja se u tu cijeli priču ne želim miješati, to je njegova karijera, sam neka procijeni šta je najbolje”, kaže Mirsad Ahmedhodžić za Reprezentacija.ba.

Anel najviše preferira englesku Premier ligu. Fudbalski je odrastao upravo na Otoku gdje je imao priliku biti član Nottingham Foresta.

“Englesku ligu najviše preferira, san mu je tu igrati, ali mislim da je u ovom trenutku najbliže Italiji.”

Kako je mladi fudbaler ispratio izbor novog selektora BiH?

“Petev ili Barbarez, njemu je svejedno. On je fudbaler i svoje govori na terenu. Važno je da se selektor izabrao, da cijela priča opet nije potrajala, jer ne bi bilo smisla da se nekoliko dana pred utakmicu bira ko će voditi igrače. Vidjet ćemo koliko je Petev upućen u cijelu ovu priču i poznaje li bh. igrače onako kako je to rekao u medijima.”

O nesuglasicama sa sinom nije želio pretjerano govoriti. Samo je kazao da je cijela priča danas prošlost…

(Reprezentacija.ba)