Sergej Barbarez bio je jedan od dva kandidata za novog selektora Zmajeva, ali je Izvršni odbor FS BiH danas izabrao Ivayla Peteva za nasljednika Dušana Bajevića.

Potpredsjednik FS BIH Milorad Sofrenić je na današnjoj press konferenciji istakao da će vjerovatno Barbarezu biti ponuđena funkcija tehničkog direktora reprezentacije.

“Reprezentacija više od 10 godina nema tehničkog direktora. Tehnički direktor je pri reprezentaciji i prvi saradnik selektore te ćemo do početka kvalifikacija popuniti o to mjesto sa istaknutim bivšim reprezentativcem za kojeg utvrdimo da ima želje i mogućnosti. Nije isključen razgovor sa Barbarezom i on je jedna od opcija za tu funkciju”, rekao je Sofrenić i objasnio zašto upravo Barbarez nije izabran za novog selektora Zmajeva:

“Mi se nismo vodili nikakvim pritiscima. Moramo objektivno gledati situaciju. Jedini nedostatak Sergeja Barbareza je taj što bi mu pozicija selektora reprezentacije BiH bila prvo trenersko iskustvo. Nismo imali iza Barbareza šta i kako je radio prije.”

(Reprezentacija.ba)