U drugoj ligi Engleske, popularnom i vrlo jakom Championshipu, naša dva reprezentativca igraju sjajno. Istina nijedan od njih proteklih godina se nije baš previše naigrao za BiH, no nastave li sa ovakvom formom vrata reprezentacije sigurno će im biti otvorena.

Mario Vrančić (31) i Norwich su prvi, dok Asmir Begović (33) iz utakmice u utakmicu briljira u AFC-u koji je peti na tabeli, ali u aktivnoj utrci za plasman u Premiership.

U utorak je odigrano nekoliko mečeva 25. kola engleskog Championshipa, a AFC Bournemouth našeg Asmira Begovića poražen je u gostima od Derbya sa 0:1.

Begović je branio svih 90 minuta za AFC i ovo mu je bio 24. ligaški nastup ove sezone. Iako su poraženi, engleski novinari prenose da je imao nekoliko sjajnih odbrana, a sve to dolazi nakon što je u decembru proglašen za najboljeg golmana lige.

Danas će se odigrati još šest utakmica ovog kola, a Mario Vrančić sa Norwichem od 19,00 sati dočekuje Bristol City.

Norwich je trenutno prvoplasirani sa 50 bodova i trenutno je najozbiljniji kandidat za osvajanje jednog od prva dva mjesta, odnosno plasman u Premiership.

I danas su favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart deset sati prije utakmice za pobjedu Norwicha nudi kvotu 1.60. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Mario Vrančić je ove sezone nastupio u 19 ligaških mečeva, zabio tri gola, dodao tri asistencije, a prije nekoliko dana je asistirao u pobjedi Norwicha.

Vrančić je član Norwicha još od 2017. godine i za ovaj klub je odigrao 120 susreta, postigao 17 golova te asistirao 13 puta. Sa Norwichem je igrao Prmiership u sezoni 2019. / 2020.

Povremeni bh. reprezentativac je za Zmajeve odigrao šest utakmica.

Zadnji put je igrao 2017. godine u prijatljeskom susretu protiv Albanije, dok posljednji poziv dobio u junu 2019. godine kada je bio na klupi u kvalifikacionim mečevima za EURO protiv Finske i Italije.

(Reprezentacija.ba)