FK Željezničar će po prvi put održati skupštinu van Sarajeva

FK Željezničar zakazao redovnu Skupštinu kluba na kojoj će se birati novi predsjednik

FK Željezničar će po prvi put održati skupštinu van Sarajeva
Foto: Reprezentacija.ba

FK Željezničar objavio je kako će ove sedmice održati redovnu skupštinu kluba. Ona će biti prvi put održana van Sarajeva, tačnije u Konjicu.

“U subotu 23. januara 2021. godine u Konjicu zakazano je održavanje redovne sjednice Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar. Zbog okolnosti pandemije virusa Covid-19 sjednica će biti održana uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica.

Delegati izabrani na prošlogodišnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine imat će priliku da raspravljaju i odlučuju o nekoliko veoma značajnih pitanja za budućnost Kluba i njegove aktivnosti u godini kada FK Željezničar obilježava 100 godina postojanja.

Nakon prerane smrti predsjednika Admira Džubura koji je preminuo od posljedica virusa Covid-19, članovi Skupštine će birati novog predsjednika Kluba te članove Upravnog odbora koji će nastaviti voditi klub u narednom periodu. Skupština će biti upoznata i sa prijedlogom modaliteta uređenja Kluba u cilju njegovog daljeg održivog razvoja, koji je pripremljen na osnovu zaključka sa posljednje sjednice najvišeg organa Kluba. Ovaj modalitet će biti osnova za dalje aktivnosti u pravcu otvaranja Kluba za nove izvore finansiranja i unapređenje postojeće situacije narušene posljedicama pandemije virusa Covid-19.

Pored toga biće razmatrani i izvještaji o radu Upravnog i Nadzornog odbora u 2020. godini kao i plan poslovanja sa finansijskim planom/budžetom za 2021. godinu. Posebno značajno je i to što će upravljački organi upoznati Skupštinu sa planiranim aktivnostima u okviru programa obilježavanja 100 godina FK Željezničar.” navodi se u saopštenju FK Željezničar.

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: