Golman naše rukometne selekcije Benjamin Burić je u razgovoru za Dnevni list govorio o problemima u reprezentaciji i prilično lošim rezultatima u posljednje vrijeme.

BiH je u januaru neočekivano poražena sa tri gola razlike u gostima od Estonije, da bi na svom terenu pobijedila istog protivnika sa samo dva gola razlike.

“Prvu utakmicu smo odigrali katastrofalno, ali smo opet možda poslije prvih 30 minuta trebali voditi većom razlikom. Drugo je bila potpuna katastrofa, dali smo samo 7 golova. Oni su potpuni anonimusi u rukometu, ja ne znam ko su ti igrači. Primili smo 24 gola, u redu, toliko bih prihvatio da primimo svaku utakmicu. U Bugojnu smo od početka bili jako nervozni, i igrači i treneri. To se osjetilo i na igri, nismo bili koncentrirani, odmah smo jurili ta 3 gola minusa. Nismo pokazali bolju igru u napadu jer smo opet dali 21 gol”, govori Burić za Dnevni list.

Benjamin ističe da se konstantno priča o slabom napadu, ali da se ništa ne radi kako bi se poboljšao taj segment igre.

“Pričamo o slabom napadu već 5-6 godina, ali ne radimo ništa da ga poboljšamo. Te priče me tjeraju na povraćanje. Nema lakih golova, potpuno pogrešno sve radimo. Upravo ja igram u klubu gdje zabijamo puno tih lakih golova i znam kako se to radi, ali to je odgovornost trenera”, kaže Benjamin i osvrće se na rad selektora Bilala Šumana:

“Normalno da je kritika, igrali smo ispod prosjeka. To je moje pravo da kažem, mora biti kritike poslije ovakvih igara. Ko je ne može prihvatiti, nije mu mjesto u sportu. Dugo vremena igramo taj statični napad, to mi se ne sviđa, ne volim to. Šest godina kukamo zbog toga, a nikako da napravimo pomak. Mnogo smo statični, moderan rukomet zahtijeva puno kretanja i brzu loptu, zato se patimo u napadu. Zabijemo na postavljen napad 20 golova, ali nam treba još 6-7 laganih golova. To me mnogo brine.”

Golman naše selekcije smatra da se mora pružiti šansa mladim igračima.

“Ne znam je li rješenje da se probaju neki drugi tipovi igrača, ima li ih uopće, stvarno ne znam. To je na treneru hoćemo li tako dalje nastaviti. Uvijek ćemo primiti samo 20 do 25 golova, ali treba zabiti. Ista četvorka stoji ispred mene otkad igram za reprezentaciju. Moraš dati priliku igračima, treba nam mladih snaga koje imaju elana. Gledam nekad Izviđač, prelijepo igraju moderni rukomet, znači da ima tih ekipa koje gaje to. To svi traže, rukomet je postao dosta fizički, drukčije ne možeš. Moj klub je poznat po tome da stalno trčimo i igramo taj atomski rukomet. To su svi promijenili, a ne sjećam se kad smo mi dali nekome preko 30 golova. Mi igramo rukomet 70-tih i 80-tih godina, ali to je pitanje za izbornika. Znam da i sam Šuman preferira moderni rukomet jer je igrao i bio trener u Skandinaviji. Ipak očito je da tako ne igramo.”

(Reprezentacija.ba)