BiH je večeras u Bugojnu u susretu četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za EURO 2022 savladala Estoniju sa 21:19.

S obzirom da smo poraženi prije nekoliko dana u Estoniji sa tri gola razlike, u slučaju istog broja bodova nećemo biti u prednosti zbog slabijeg međusobnog duela.

Selektor Bilal Šuman je poslije susreta izjavio da tehničke pogreške i promašeni sedmerci mnogo koštali naš nacionalni tim.

“Utakmica je od početka sa naše strane bila nervozna. Mislim da smo u 55. minuti imali pet razlike i onda se dešavaju ove stvari. Tri tehničke greške i promašimo sedmerac. Imali smo dobre šanse, ali završilo se sa dva razlike. To je jednostavno sport. Sada je malo teško pričati. Kada nekome ide, onda ide, ali možemo reći da nam je odbrana bila dobra. Primili smo 19 golova i to je odlično. Ipak, imamo ogromne probleme u napadu”, kazao je Šuman nakon meča za BHT1 i dodao:

“Dali smo više golova u Estoniji, ali tako je kako je. Imali smo tri šuta u prvom poluvremenu na prazan gol, a pogodili smo dvije stative. Odbrana nam nije problem, već problem leži u igru u drugom poluvremenu. Mogli smo biti puno bolji u napadu. Imali smo sve u našim rukama, ali nas je ovo na kraju koštalo mnogo više. Sada nam preostaju utakmice sa Austrijancima i meč sa Njemačkom. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Možda i Estonci pobijede Austriju na svom terenu. Imamo mnogo vremena do 8. marta i duela sa Austrijom.”

Naša selekcija će 8. marta ugostiti Austriju, dok će 28. aprila igrati kući protiv Njemačke .Zadnji meč u kvalifikacijama na programu je 2. maja ove godine u Austriji.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam gruap te četiri nabjolje trećeplasirane.

(Reprezentacija.ba)