Rukometna selekcija BiH večeras će od 20,00 sati u Bugojnu uz direktan TV prijenos na BHT1 igrati susret četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za EURO 2022 protiv Estonije.

Naši rukometaši su prije nekoliko dana neočekivano poraženi u Polvi od Estonaca sa 21:24, pa večeras imaju imperativ da ostvare pobjedu i to sa najmanje četiri gola razlike.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake iz osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane i izabranici Bilala Šumana jednostavno moraju pobijediti Estonce sa većom razlikom kako bi imali bolji međusobni duel u slučaju istog broja bodova.

BiH je trenutno zadnja na tabeli bez ijednog boda, ali ima i utakmicu manje jer nije igrala protiv Austrije zbog situacije sa korona virusom.

“Iskoristili smo vrijeme dolaska u Sarajevo, obavili nekoliko treninga, imamo mnogo video analiza i mislim da ćemo ih spremni dočekati. Pobjeda preko tri razlike nas ostavlja u borbi za drugo mjesto u grupi zajedno sa Austrijom. Sutrašnja utakmica je od velike važnosti i nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ovo drugo poluvrijeme, biti konstantniji i da ćemo pobijediti više od tri razlike. To je cilj, to je plan i to ćemo pokušati napraviti”, kazao je selektor Bilal Šuman pred utakmicu sa Estonijom.

U drugom susretu naše grupe Njemačka na svom terenu dočekuje Austriju. Nijemci, koji su apsolutni favoriti, će u slučaju pobjede dva kola prije kraja osigurati plasman na EURO.

Kladionica Meridian u svojoj ponudi daje kvotu 1.08 na pobjedu Bosne i Hercegovine. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)