Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ninoslav Milenković (43) dugo godina se nije oglašavao u javnosti, no posljednja dešavanja u Fudbalskom savezu BiH nagnala su ga da više nije mogao da šuti.

“Oni što sebe nazivaju sportskim radnicima a nisu ni blizu toga, oni što u svojoj kući moraju da pokažu ličnu kartu kako bi ušli unutra, oni koji su u životu greškom samo prošli blizu stadiona, oni koji godinama pričaju samo šta bi trebalo, a ustvari nemaju pojma o tome i rade suprotno, oni čiji su lični interesi ispred interesa budućnosti bh. fudbala, oni što se vječito sakrivaju iza nacionalnog ključa, isti ti trebalo bi da ustanu u stav mirno kad izgovaraju imena ljudi koji su zadužili državu i reprezentaciju predstavljajući je u svijetu najbolje što su mogli. Trebalo bi da im je čast što isti ti uopšte razgovaraju sa njima, oni sto su pomnožili sa nulom sve istinske legende bh. fudbala koje čitava Europa i svijet znaju. Pa dokle više “stručnjaci” ? Što je mnogo mnogo je!” napisao je Milenković.

Milenković je za BiH igrao 15 puta. Svojom hrabrošću, da kao rođeni Srbijanac zaigra za BiH na beogradskoj Marakani protiv SCG 2005. godine, za sva vremena ušao je u srca navijača reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)