Vrlo buran dan u Fudbalskom savezu BiH je iza nas.

Uoči sjednice Izvršnog odbora FS BiH u Sarajevu, komisija za izbor selektora sastala se bez prisustva Elvedina Begića u sastavu Ivan Beus, Irfan Durić, Vico Zeljković i Miodrag Sofrenić.

Jednoglasno usvojen je prijedlog da se pred Izvršni odbor pošalje jedno ime za glasanje – bugarski trener Ivajlo Petev, čime je iz utrke za selektora otpao Sergej Barbarez.

Na Izvršnom odboru FS BiH opet je izostalo prisustvo Elvedina Begića, ali i Ranka Vukičevića koji je pozitivan na COVID-19.

Iako je na komisiji bio za prijedlog Ivajla Peteva, Irfan Durić i drugi bošnjački članovi Izvršnog odbora FS BiH, prema riječima Vice Zeljkovića, požalili su se kako se na njih vrši pritisak da bi podrškom Petevu izdali navodni “bošnjački interes”.

Sjednica je zbog toga prekinuta, a član IO FS BiH Vico Zeljković nakon sjednice napao je Elvedina Begića da je opstruirao rad odbora, te time nanio štetu reprezentaciji koja je, prema Zeljkovićevom stavu još u decembru trebala imati selektora.

Begića je Zeljković pozvao ili da radi svoj posao ili da podnese ostavku.

Izvršni odbor FS BiH sastat će se opet ove sedmice, a za izbor selektora ovaj put će biti potrebno nadpolovična većina glasova uz najmanje jednu “ruku” iz RS-a, te po jednu iz kantona sa bošnjačkom i hrvatskom većinom.

Vico Zeljković je naglasio kako se ne treba iznenaditi da na kraju za selektora bude izabrano neko treće rješenje.

(Reprezentacija.ba)