Rukometna selekcija BiH će 6. januara (u Polvi) i 10. januara (u Bugojnu) igrati dvije utakmice protiv Estonije u okviru grupe 2 kvalifikacija za EURO 2022.

Naši reprezentativci Vladimir Vranješ i Dejan Malinović optimisti su pred spomenute susrete sa Estoncima.

“Okupili smo se za dvije jako važne utakmice protiv Estonije. Pripreme teku dobro, svi smo se odazvali, danas je to testiranje za korona virus i nadam se da ćemo svi biti negativni te da ćemo svi putovati. Estonija je sada puno bolja ekipa nego prije. Gledali smo ih protiv Austrije i ekipa su koja puno trči. Sada su na spisku Jaanimaa i Patrail te će vjerovatno igrati protiv nas. Ako se dobro spremimo, možemo odigrati tamo dobru utakmicu i kući donijeti dva važna boda. Nakon toga igramo ovdje u Bosni protiv njih i tu želimo dobiti”, ističe Vranješ.

Malinović kaže da mu je drago što su konačno skoro svi na okupu te da su imperativ dvije pobjede nad Estoncima.

“Napokon su skoro svi u sastavu. Lijepo je što smo svi na okupu još nakon Norveške. Imperativ je da dobijemo dvije utakmice protiv Estonije. Svima je teško, ali borit ćemo se i dati sve od sebe da pobijedimo. Sa Estonijom smo igrali prije četiri godina i nemamo dobra iskustva sa tog gostovanja. Ipak, dat ćemo sve od sebe i nadamo se pobjedi”, riječi su Malinovića.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

EURO 2020 igraće se u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru 2022. godine.

(Reprezentacija.ba)