Rukometna selekcija BiH će 6. i 10. januara igrati dva kvalifikaciona duela za EURO 2022 protiv Estonije, a Nikola Prce ističe da naš nacionalni tim nema baš najbolja iskustva sa narednim protivnikom.

“Imamo dvije utakmice sa Estonijom i znamo da su nam ti susreti najvažniji te da sa pobjedama ostajemo u igri za plasman na EURO. Igramo protiv selekcije sa kojom smo se sastajali sedam, osam puta u zadnje vrijeme. Nemamo baš dobra iskustva iz gostujućih mečeva protiv njih i mislim da su nas zadnji susret dobili ubjedljivo”, rekao je Prce i dodao:

“Dobra su ekipa i ako im se vrate Patrail i Jaanimaa bit će baš dobar tim. Sa Austrijom su igrali dobro 55 minuta, ali su na kraju izgubili. Protiv Njemačke su bili u egalu prvo poluvrijeme. Ako im budu igrala ova dva igrača, onda su šanse 50-50 u Estoniji. Ipak, dajem malu prednost nama. Sutra idemo u Estoniju i nadamo se pobjedi.”

Izabranici Bilala Šumana sutra putuju u Estoniju gdje će 6. januara od 18,30 sati u Polvi igrati duel trećeg kola grupe 2 kvalifikacija za EURO.

Četiri dana kasnije (10. januar) u Bugojnu će iste selekcije ponovo odmjeriti snage.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

EURO 2020 igraće se u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru 2022. godine.

(Reprezentacija.ba)