Robert Prosinečki (51) u razgovoru za Sportske Novosti, između ostalog, govorio je i o svom poslu u reprezentaciji BiH. Otkriva da još uvijek misli da reprezentacija BiH ima kvalitet da bude konkurentna u svakim kvalifikacijama.

– Možda su neke ambicije bile veće od onoga što je u tom trenutku reprezentacija mogla. Mi smo jako dobro krenuli kroz Ligu nacija, a onda su došle kvalifikacije, utakmice za koje sam ja, a i svi mi, mislili da bismo ih trebali dobiti. A nismo, još smo i izgubili onu utakmicu protiv Armenije. Takve utakmice jednostavno moraš dobiti. Reprezentacija se nije plasirala na Euro kroz skupinu, nakon toga je imala veliku šansu kroz Ligu nacija, gdje, nažalost, opet nije uspjela, izgubila je na jedanaesterce.

Ima li BiH kvalitetu za postati odlična reprezentacija?

– Ne znam sad pristaje li baš riječ “odlična”. Pa tko to ima odličnu reprezentaciju? Samo nekoliko država. Ali, BiH može biti dobra reprezentacija jer ima mnogo pravih igrača i talenata. Dakle, ne mogu biti odlična reprezentacija, ali svakako mogu biti kompetitivna reprezentacija, koja se kroz kvalifikacije može boriti za velika natjecanja.

Planovi za budućnost?

– Nemam sad nikakvih ponuda. Doma sam i uživam s obitelji, koliko se u ovim teškim vremenima uopće može uživati. Zaista se svašta događalo u ovih posljednjih godinu dana, onaj lockdown koji sam proveo u Turskoj, nije bilo lako… Zato sad u miru živim s obitelji, doma je lijepo. Za ubuduće ćemo vidjeti. Iskreno, odmaram i ne žurim.

(Reprezentacija.ba)