Predsjednik FSCG Dejan Savićević razgovarao je sa Farukom Hadžibegićem nakon što je Miodrag Radulović imenovan za za novog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Iako je Hadžibegić plasirao Crnu Goru u višu Ligu Nacija, Savićević je objasnio za crnogorske medije zašto nisu odlučili produžiti saradnju sa bh. trenerom.

– Odlučili smo se za promjenu jer smo za ovih godinu i po, koliko je bio Hadžibegić, očekivali da ćemo ipak vidjeti nešto više. Nisam htio javno da govorim o tome prije početka Lige nacija, ali sam očekivao da budemo prvi u grupi, i pored svih problema sa povredama. Jesmo na kraju bili prvi u grupi, iako ne tako dominantno, i sigurno je da smo zadovoljni rezultatom. Ipak, kada pogledamo širu sliku – očekivali smo da ćemo pokazati više, i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili da napravimo promjenu, rekao je Dejan Savićević prenose podgoričke “Vijesti”.

Isto je saopštio i Hadžibegiću…

– U utorak sam se čuo sa njim. Ti razgovori nikad nisu prijatni, jer svako ima neko svoje mišljenje, i kada se već donesu takve odluke mislim da je bolje da sve ‘prespava’ i da se hladnije glave razgovara i sa jedne i sa druge strane. Pričali smo, objasnio sam mu razloge zbog čega ga nisam odmah zvao – iste ove koje navodim sada. Nadam se da se nije naljutio zbog toga što ga nisam pozvao odmah, jer stvarno ne bi bilo u redu kada bih rekao da smo imali ijednu ‘grku’ riječ. Za ovih godinu i po koliko je bio selektor imali smo dobru saradnju, bio je jako korektan, nije imao nekih posebnih prohtjeva. Mislim da je i Savez prema njemu bio korektan i bilo bi mi žao da ode ljut zbog toga što ga nisam pozvao dan ranije. Pričali smo, objasnio sam mu neke stvari i to je to – na kraju krajeva, došao je na moj predlog, proveli smo dobrih godinu i po dana i želim mu svu sreću u karijeri, a mi idemo u nešto novo.

(Reprezentacija.ba)