Dan nakon što je sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem dogovorila konkretne korake u procesu revitalizacije stadiona Koševo, generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić, rezimirala je 2020. godinu.

“2020. godina je bila vrlo teška za cijeli svijet – sve je stalo i one najmanje stvari postale su najveće. Kako dolazi godina koja je pred nama, 2021., voljela bih da ovu rezimiram pozitivno, s obzirom da naš klub ispisuje historiju. U 2019. smo godini osvojili prvu duplu krunu u historiji. 2020 godinu smo teško počeli ali smo je završili s odbranjenim naslovom, prvim ikada.

Pisalo je Sarajevo historiju, ali ne samo na terenu, već i van njega. Ljudi u klubu su radili sjajan posao u komunikacijama, marketingu, finansijama, s mladima, pravnim službama, fan shopu, članstvu, infranstrukturi…

Neki su pokušali da nas slome, ali i dalje stojimo i umjesto da idemo utabanim putem, mi idemo onim manje prohodnim. Dajte nam i 2021. godinu – sve prepreke protiv kojih ćemo se boriti kako bismo donijeli na lice osmijeh našoj armiji navijača, zaposlenika, igrača, osoblja i investitora“, napisala je Sabrina Buljubašić.

(Reprezentacija.ba)