Slavoljub Muslin: Selektor BiH? Neka pozovu, pa ćemo vidjeti…

Slavoljub Muslin demantira da je u kombinacijama za selektorsku poziciju BiH

Slavoljub Muslin: Selektor BiH? Neka pozovu, pa ćemo vidjeti…
Foto: Sportklub

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ni danas nije dobila novog selektora.

Danas se na sjednici Izvršnog odbora FSBiH raspravljalo o tome ko će u budućnosti voditi naš nacionalni tim, ali kako do dogovora nije došlo, u 2021. godinu ćemo ući bez nasljednika Dušana Bajevića.

Za novog selektora najbolje su kotirali Bugarin Ivaylo Petev te Sergej Barbarez kojem su navijači spremni zanemariti i to što nema trenersko iskustvo, no nije isključeno da se pojavi još jedna opcija. Tako se u kuloarima spominje ime Slavoljuba Muslina koji je bez angažmana otkako je odveo selekciju Srbije na Svjetsko prvenstvo.

Tragom tih špekulacija za Reprezentacija.ba portal govorio je upravo Muslin.

“Reći ću isto ono što i nedavno, za sada nisam imao nikakve kontakte sa čelnicima FSBiH oko eventualnog preuzimanja reprezentacije. Sve što čujem je iz medija”, kaže nam Muslin.

Ne skriva da je zainteresovan.

“Trenutno nemam angažman, ne odbijam razgovore ni sa kim. Ako su iz BiH zainteresovani, onda sam spreman da saslušam i vidim njihove ambicije i isto tako da kažem svoje mišljenje na to sve. Od toga će ovisiti da li će se nastaviti ti razgovori ili ne.”

Milorad Sofrenić je izjavio kako su neki stručnjaci odbili da vode BiH jer im ne znači ništa 15-20.000 eura.

“Novac je svima bitan, ali meni nije u prvom planu. Radio sam već kao selektor Srbije gdje nisam imao platu kao što, recimo, imaju selektori u nekim drugim zemljama ili kao što mogu imati u inostranstvu. Meni je sportski motiv mnogo važan”, poručio je Muslin.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Muslin je vodio još Standard Lijež, Amkar Perm, Anorthosis, Khimki, Lokomotiv, Lokeren, Crvenu zvezdu, Krasnodar, Levski…

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

28 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
29.12.2020. 12:15

Daj te Barezu cansu.

Cera
29.12.2020. 15:20

Nema veze što nema iskustva. On sa svojom pojavom zrači pozitivom i pobjedničkim nabojem…Jedan, za mene jedini Sergej Barbarez. Volim te majstore..

Derim
29.12.2020. 20:47

ovaj je polovnu repku Srbije odveo na svjetsko – međutim, pošto se ovdje broje krvna zrnca, a patriotizam ima prednost nad strukom, iskustvom i profesionalizmom, naš “navijač” traži Brabareza, koji je patriota, ali je i kockarski ovisnik bez dana ikakvog angažmana kao trener, bez dana ikakve trenerske škole, i bolje bi mu bilo da dok je još relativno mlad počne sa terapijom (12 koraka) – moj izbor bi bio Amar Osim, ali ako je on nepoželjan onda bilo ko ko može od slabe repke napraviti nešto solidno je dobrodošao!

naa
29.12.2020. 22:35

ja mislim da je ovo kapiten enterprajsa pa vi kako hocete