Danas je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali novoizabrani načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić. Glavna tema sastanka – stadion Koševo. 

Na početku sastanka načelnik Mandić iskazao je spremnost i želju da se Odluka Općinskog vijeća kojom je odobren dugotrajni zakup nad Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase” sprovede u najkraćem mogućem roku. 

Na sastanku su doneseni sljedeći zajednički zaključci: 

– Općina Centar i FK Sarajevo se zajednički obavezuju da će užurbano i kolegijalno učiniti sve da na martovskoj sjednici Općinskog vijeća bude usvojen Ugovor o zakupu stadiona.

– Općina se obavezuje da će u hitnom roku zvanično dostaviti svu traženu dokumentaciju, potrebnu za ugovor i projekat renoviranja stadiona, po zahtjevu FK Sarajevo.

– FK Sarajevo se obavezuje da će do kraja januara Općini Centar dostaviti prvi prijedlog Ugovora o dugoročnom zakupu.

– FK Sarajevo se obavezuje da će uporedo sa prijedlogom Ugovora pripremiti projekat renoviranja stadiona za kategoriju IV UEFA takmičenja koji će biti sastavni dio ugovora.

– FK Sarajevo se obavezuje da će do kraja januara otvoriti poseban namjenski račun, koji će se koristiti isključivo za projekat renoviranja stadiona.

Drago mi je da smo i zvanično otpočeli proces koji će kroz partnerski odnos sa FK Sarajevo vrlo brzo rezultirati jednim sportskim objektom koji će ispunjavati sve evropske strandarde te predstavljati pokretačku snagu razvoja sporta kako u Općini Centar, tako i u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini.” poručio je Mandić.

(Reprezentacija.ba)