Kandidat za selektora BiH Sergej Jakirović (44) koji je prošle sedmice obavio razgovore sa stručnom komisijom FS BiH, ipak neće konkurisati za stručni štab Zmajeva jer je preuzeo Zrinjski.

Zrinjski je prenio njegovo prvo obraćanje javnosti.

“Dragi navijači Zrinjskog, izrazito sam počašćen što vas mogu pozdraviti kao novi šef struke. Naravno, na početku se moram još jednom zahvaliti upravi kluba na ukazanom povjerenju. Mostar i Zrinjski su sinonim za sport i uspjeh, a u prilog tomu govore brojni trofeji. Svjestan onoga što 115 godina duga tradicija imena Zrinjski i taj posebni dres s lentom predstavljaju kako Mostaru tako i cijeloj Hercegovini, spreman sam dati sve svoje znanje i energiju za boljitak kluba. U svojoj karijeri se uvijek vodim jednostavnim načelima, a to su izvrsnost, strategija i posvećenost. Siguran sam u uspjeh držeći se toga. Vjerujem da će nam nakon ove teške i izazovne godine iza nas sljedeća donijeti mnoge sretne trenutke u kojima ćemo moći svi zajedno slaviti. Nadam se da ćete dati pozitivnu energiju i vjetar u leđa momčadi kao nebrojeno puta do sada.”

Iza 44-godišnjeg trenera rođenog u Mostaru su tri trenerska angažmana na klupama NK Sesvete, HNK Gorica i NK Maribor, a suradnja je dogovorena do 31. svibnja 2023. godine.Zbog zabrane međužupanijskih putovanja u Hrvatskoj i restrikcija na granicama, Jakirović bi prema dogovoru u Mostar trebao doputovati 12. januara, dok je početak priprema za proljetni dio sezone predviđen za 15. januara.

Kao igrač imao je pet nastupa za BiH u eri Blaža Sliškovića.

(Reprezentacija.ba)