NK Čelik je danas na zvaničnoj stranici saopštio da je Gradu Zenici dostavljen Prijedlog za lokaciju trening kampa zeničkog kluba.

“Shodno započetim aktivnostima na izradi novog Urbanističkog plana grada Zenice, svi građani i organizacije pozvani su da do kraja ove godine dostave svoje ideje i prijedloge za namjenu određenih prostora u gradu.

U tom smislu, menadžment nogometnog kluba Čelik Zenica danas je Gradu Zenici – Službi za urbanizam dostavio Prijedlog za lokaciju trening kampa NK Čelik na lokaciji Plandilo u Zenici. (Šljaka)”, naovdi se u saopštenju NK Čelik i dodaje:

“Od gradske uprave tražit ćemo održavanje sastanka kako bi se ova lokacija dodjelila nogometnom klubu Čelik.

Nakon što lokacija bude dodjeljena našem klubu, pristupit ćemo izradi troškovnika, a rukovodstvo kluba već zna na kojim adresama može tražiti partnere za ovaj projekat.”

Podsjetimo, u Zenici već postoji jedan trening kamp, odnosno trening kamp FS BiH, koji je izgrađen na lokalitetu Crkvičko brdo u Zenici. Trening kamp FS BiH otvoren je 2013. godine, a ukupno je uloženo 10 milona eura (osam miliona je izdvojila UEFA, a dva FIFA).

(Reprezentacija.ba)