Legendarni Ivica Osim (79) trenutno se nalazi u Grazu, a za austrijski Krone govorio je o svom zdravlju, a nezaobilazna tema je bio i fudbal.

Zdravlje Osima nije baš najbolje u posljednje vrijeme, ali popularni Švabo ističe da se osjeća zdravo te da svi moramo naučiti da živimo sa opasnošću.

“Osjećam se zdravo. Moramo naučiti da živimo s opasnošću. Koronavirus nas je zatvorio i ima stvari koje ljudi ne mogu kontrolisati. Svijet je imao mnogo problema i moramo spasiti ono što se spasiti može”, govori Osim u razgovoru za Krone i to u trenucima dok je pratio meč talijanske Serije A između Rome i Torina (3:1).

“Roma i Torino igraju. Bosanci Džeko i Gojak su u startnim postavama. Džeko je igrao za više klubova, ali to nije važno. On je dobar momak i zabija golove.”

Osim je govorio i fudbalu. Smatra da je novac najveći neprijatelj fudbala u ovom trenutku.

“Ogromna količina novca u fudbalu sada predstavlja problem, a to je nešto što vas trenutno čini sretnim. Danas je lako napraviti tim – možete kupiti sve te igrače. Pogledajte Real Madrid. Predsjednik kluba kupuje igrače one koje publika želi. Novac je najveći neprijatelj fudbal, ali život je zanimljiviji s njim. Ipak, neki klubovi ne igraju fudbal. Također, ako samo trčite, onda ne možete pobijediti. Mislite da znate mnogo o ovoj igri, a onda pogledate rezultate i shvatite da ne znate ništa o ovome”, riječi su Osima.

(Reprezentacija.ba)