Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dobio je danas dvije nove kandidature za stručni štab reprezentacije BiH, saznaje Reprezentacija.ba.

Mehmed Baždarević se uz posredstvo advokata Muharemović Fikreta prijavio se za poziciju selektora reprezentacije BiH.

Svoju kandidaturu danas je predao i trener Kemal Alispahić koji se prijavio za mjesto u stručnom štabu našeg državnog tima.

“Iako imam bolji trenerski CV od nekih kandidata za selektora, prijavio sam se za asistenta u stručnom štabu reprezentacije” potvrdio je Kemal Alispahić.

Alispahić je bivši trener Željezničara i Sarajeva. Bio je i pomoćnik Amara Osima kada je Željo napravio najbolji rezultat – plasirao se do trećeg pretkola Lige Šampiona. Uz to je radio još u Iranu, Azerbejdžanu, Siriji i Saudijskoj Arabiji.

Kemal Alispahić, Foto: Arhiva

Fudbalski savez BiH na svojoj stranici nije ni objavio konkurs za prijem novog selektora i pomoćnika, pa je upitno da li prijave imaju pravnu valjanost.

“Nisam ni znao da se potrebno prijaviti na konkurs” poručio je Meša Baždarević koji je vodio BiH od 2014. do 2017. godine, te osvojio jedini pehar u historiji naše reprezentacije – Kirin Kup 2016. godine.

Fudbalski savez BiH u utorak 22. decembra na sjednici Izvršnog odbora govoriće, između ostalog, i o izboru novog selektora.

Prvi kandidat prema informacijama Reprezentacija.ba za nasljednika Dušana Bajevića je Sergej Barbarez. Kao ozbiljniji kandidati pominju se još Sergej Jakirović i Amar Osim.

(Reprezentacija.ba)