Sergej Barbarez je u petak u Sarajevu obavio razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem o preuzimanju reprezentacije BiH, a danas se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

Barbarez, koji je najozbiljniji kandidat za novog selektora Zmajeva, je poručio da je spreman pomoći našoj reprezentaciji.

“Posljednjih dana mnogo se pisalo i govorilo o mom eventualnom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore sa FS BiH, odnosno predstavio svoju viziju i plan budućeg izgleda A reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala. Razgovori su bili korektni i konkretni i vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji, da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu”, napisao je Barbarez na svom Instagram profilu i dodao:

“Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napredak reprezentacije i fudbala u BiH uopšte. Hvala vam na velikom broju poruka i poziva podrške, koja ustvari nikada nije bila upitna i kojaa nas je uvijek vezala i davala ogromnu snagu!”

Sjednica Izvršnog odbora FS BiH zakazana je za utorak 22. decembar, ali nije poznato da li će tog datuma BiH dobiti novog selektora.

(Reprezentacija.ba)